Sunday, December 1, 2019

Prajitura cu mere


Ingrediente

  • 2 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei
  • 9 linguri de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • rom
  • putina sare
  • Pentru Umplutura:
  • 4 mere mai mari
  • zahar dupa gust
  • scortisoara

Mod de preparare

Umplutura: Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare. Intr-un ibric, punem merele rase, zaharul si scortisoara si lasam pe foc amestecand din cand in cand pana scade toata zeama de la mere. Dam deoparte pentru a se racori.

Aluat: Separam oaule, iar albusul il batem spuma cu praful de sare si zaharul, peste adaugam galbesurile pe rand si mixam pana le incorcoram si pe ele. Dupa ce s-a topit zaharul, adaugam laptele, uleiul, aromele si la final faina amestecata cu praful de copt.

Mixam bine pana obtinem un aluat putin mai gros ca la chec. Intr-o tava (mai mica) am tapetat-o cu hartie de copt, peste, am turnat jumatate din compozitia de aluat, dam la cuptor pentru cca. 10 minute, apoi scoatem tava si punem umplutura de mere, o intindem frumos, iar deasupra cealalta jumatate din compozitia de aluat. Dam totul la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.

No comments:

Post a Comment